içindekiler
Kartepe Turu
Kartepe Turu kapsamında siz değerli misafirlerimize eşsiz bir Kartepe gezi planı hazırladık .Çok güzel doğa manzarası ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Kartepe’ye Ne Zaman Gidilir?
Kartepe Turu kapsamında Kocaeli’ne bağlı Kartepe, hafta sonu gidilebilecek yerlerin başında geliyor. Kartepe’ye gitmek için en uygun dönem ne zaman diye sorarsanız bizce belli bir mevsimi yok, tüm hava koşulları onu ayrı güzelleştiriyor.
İstanbul’a çok yakın konumda olduğundan hafta sonları günübirlik ziyaretçisi çok. Özellikle kış turizmi için yoğun ilgi gören Kartepe’de, kar seviyesi uygun olduğunda harika bir kayak tatili yapabilirsiniz. Marmara Bölgesi’nin üçüncü yüksek noktası olması ve İstanbul, Yalova, Sakarya’ya yakın konumu ile kayak ve snowboard sporlarını severler için cazibe merkezi olmasını sağlıyor.
Doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Kartepe’de yapılabilecek daha pek çok aktivite var. Doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, binicilik, paintball, kuş gözlemciliği ve dağ bisikleti gibi pek çok aktivite olanağı sağlayan Kartepe’den harika anılarla döneceksiniz.
Kartepe’ye Ulaşım
Peki Kartepe Turu nerede? diye soracak olursanız, Maşukiye’ye 15 km mesafede bulunuyor. E5 üzerinde İzmit’ten ilerlediğiniz yolda Sapanca ayrımına girdiğinizde 8 km sonra Maşukiye’ye, 15 km sonra da Kartepe Turu için ulaşabilirsiniz ulaşabilirsiniz.
Kartepe’ye TEM Otobanı üzerinden ulaşım sağlayacaksanız Sakarya yönüne dönüpSapanca’ya ulaşmanız gerekiyor. 6 km sonra Maşukiye’ye 15 km sonra da Kartepe’ye ulaşabilirsiniz.
- İstanbul Kartepe arası mesafe araçla 2 saat 15 dakika,
- Bursa Kartepe arası mesafe araçla 2 saat 15 dakika,
- Sakarya Kartepe arası mesafe araçla 1 saat,
- Kocaeli Kartepe arası mesafe araçla yaklaşık 30 dakika
- Ankara Kartepe arası mesafe ise ortalama 4 saat sürüyor.
Kartepe’nin Tarihi
Tarih boyunca Hititler, Frigler, Persler, Yunanlar, Traklar, Roma, Bizans, İskender İmparatorluğu, Emeviler, Anadolu Selçuklu Devleti, Latinler ve Osmanlı Devleti’ne ev sahipliği yapan Kartepe, Eski Yunan ve Romalıların Bitinya dediği bölgede bulunuyor.
1925 yılında nüfus mübadelesi ile Yunanlıların yerleşmeye başladığı Köseköy, sonradan başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere pek çok farklı bölgeden göç aldı. 1955 yılında 400 küsur nüfusu vardı. Sanayi tesislerinin kurulmasıyla zamanla gelişen ve nüfusu daha da artan Köseköy, 1970’li yıllarda 2000 küsur nüfusa ulaşarak belediye statüsü aldı.
Kartepe Kayak Merkezi
Doğal güzelliği, yemyeşil ormanları ve muhteşem Sapanca Gölü manzarasıyla dikkat çeken Kartepe, İstanbul’a yalnızca 1 saatlik mesafede. green park kayak merkezi burada hizmet veren tek işletme olduğundan, ile merkezde bulunan her seviyedeki piste giriş yapma hakkına sahip olabilirsiniz.
Zirveye çıkış araçla 20 dakika olup, Kocaeli Belediyesi sık sık tuzlama çalışmaları yaptığından yollar genelde açık. Kartepe Kayak Merkezi’ne gitmek için en uygun zaman aralık ve mart ayı arası. Normal kış koşulları içerisinde karın yüksekliği 3 metreye yaklaşır.
Kartepe Turu pistleri çeşitlilik açısından her türlü kayak severe hitap ediyor. Tüm zorluk derecelerine uygun pistlerin bulunduğu Kartepe’de, Green Park Kayak Merkezi’nin 4 ayrı lift çıkışı mevcut. Bunların üçü oturarak yukarı çıkabileceğiniz telesiyej, diğer ise ayakta yukarı çıkabileceğiniz teleski…
Peki kayak ekipmanlarını nereden alacağız? diye soracak olursanız, eğer Green Park Kayak Merkezi’nin bir de kayak odası bulunuyor.
Kayak yapmasanız bile karların ortasında romantik ve huzurlu günler geçirip, sucuk ekmek yiyerek kartopu oynayabileceğiniz harika bir kış tatiline kim hayır diyebilir ki?
Kartepe’nin Doğal Güzellikleri
Aygır Deresi
Doğal güzelliği ile ziyaretçilerine dinlendirici bir atmosfer sunan Maşukiye Aygır Deresi’ni Kartepe’de gidilecek yerler listenize mutlaka ekleyin. Kartepe’nin zirvesinden başlayıp irili ufaklı su kaynakları, dereler ve pınarlarla buluşuyor. Maşukiye Şelalesi’nin büyüleyici manzarasının tadını çıkardıktan sonra Alabalık Vadisi boyunca sıralanan ve çeşit çeşit lezzetler sunan restoranlarda Aşıklar Diyarı diye bilinen bölgedeki keyifli gezinize kısa bir mola verebilirsiniz.
Soğuksu Piknik Alanı
Kartepe Turu gezilecek yerler arasına piknik yerlerini eklemezsek olmaz. Nefis körfez manzarası eşliğinde sevdiklerinizle harika birkaç saat geçirebileceğiz piknik alanı, yöre halkı tarafından da en çok tercih edilen piknik yerlerinden. İsmini burada bulunan Maşukiye Suyu ya da Soğuk Su diye bilinen sudan alıyor.
Yeşille mavinin buluştuğu, yıllanmış çam ve çınar ağaçlarıyla çevrili alanda bulunan suyun şifalı olduğuna inanılıyor. İçildiğinde mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenen su için özellikle gidenler bile var.
İzmit’e 17 km mesafede bulunan Soğuksu Piknik Alanı’na Bahçecik merkezden itibaren yol tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz.
Başdeğirmen Mesire Yeri
Şehir merkezinden hareket eden Karamürsel Halk otobüsleri ile ulaşabileceğiniz Başdeğirmen Mesire Yeri de Kartepe’nin mesire alanları arasında. Karapınar Köyü’ne bağlı olan mesire alanı yeşillikler içindeki huzurlu atmosferiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Alabalık restoranlarında nefis bir öğle yemeği yiyebilir, ahşap dağ evleri arasında nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
Çevredeki bazı illere yakın konumda olması ve ulaşımın kolayca sağlanması sebebiyle hem günübirlik gezilerde hem de dağ evlerinde konaklayıp tertemiz havayı solumak için hafta sonları için tercih edilebilir. Yeşil ve kahverenginin rahatlatıcı manzaraları eşliğinde şehir hayatından uzaklaştığınız dakikalar için doğaya teşekkür edeceksiniz.
Hazır gitmişken mis kokan köy ekmeği, köy peyniri, yumurta, bal ve tereyağ gibi organik yiyeceklerin tadına bakabilirsiniz. Ve tabii ki muhteşem manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşü yapmayı da unutmayın.
Uzuntarla
At yetiştiriciliği ile ünlü olan Uzuntarla’da golf tutkunları için de bir saha bulunuyor. Sapanca Gölü kıyısında olduğundan nefis manzaralar eşliğinde zaman geçirebileceğiniz Uzuntarla, tepelerden göle, İzmit Körfezi’ne ve Samanlı Dağı’na hakim manzarası ile de ziyaretçilerini büyülüyor.
Uzuntarla’nın önemli mesire yerleri arasında bulunan Ketenciler Köyü’nde meşe ormanları ve baraj gölü bulunuyor. Golf severler için golf sahası da burada yer alıyor. Bir diğeri ise Sapanca Gölü kıyısındaki Seka Kampı… Yeşilin göz kamaştıran tonlarına şahit olmak için bu harika yerleri Kartepe gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.
Sarımeşe
Temmuz ayında kültür şenlikleri ile ön plana çıkan Sarımeşe, ismini meşe ormanlarından alıyor.
Eşme
Kartepe’nin doğal güzellikleri saymakla bitmiyor. Eşme’de piknik yapabilir, meyve ağaçlarından mis kokulu organik meyvelerin tadına bakabilirsiniz.
Kuzu Yaylası Tabiat Parkı
Kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız, Kuzu Yaylası tam size göre! Şehirden tam anlamıyla soyutlanıp sadece doğanın sesine kulak verebileceğiniz, kışın yağan kar ve kuş sesleri eşliğinde bir seneye yetecek kadar huzur depolayabileceğiniz bir yer burası.
Günübirlik piknikçilerin de favori mekanları arasında. Siz daha iyi biliyorsunuzdur ama biz yine de hatırlatalım. Çadır kurabileceğiniz en iyi alanı keşfedebilmek için önce arabayla sonra da yürüyüşle birkaç tur atın.
Kamp kurmaya yeni yeni başlayanlar için de oldukça ideal bir yer Kuzu Yaylası. Serpme kahvaltı ve nefis bir akşam yemeği yiyebileceğiniz restoranın yanı sıra her daim temiz suya erişebileceğiniz çeşmeler de mevcut.
Kayın, ıhlamur, çam, gürgen ağaçları arasında Altınoluk Yaylası’na doğru yürüyüşe çıkabilirsiniz.
Alabalık Vadisi
Maşukiye’den Kartepe’ye giden yolu takip ettiğinizde Alabalık Vadisi’ne ulaşacaksınız. Kartepe’de her adımınızda olduğu gibi buradaki doğa manzarası da gözlerinizi kamaştıracak.
Müşteri Danışmanlarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz tıklayınız.